Nieuwe voorzitter Vrienden van het Vughts Museum

Cor van der Steen is in de afgelopen maand gekozen tot voorzitter van de Vrienden van het Vughts Museum. Hij volgt Ed Houx op. Cor heeft oude banden met het museum via zijn – helaas overleden – vrouw Janneke en haar vader, Wim van Hooff. Bij de Vrienden controleerde hij al vele jaren de kas. De nieuwe voorzitter kondigde aan een hechte samenwerking te willen aangaan met het museumbestuur en meer activiteiten te willen organiseren voor de leden van de vereniging. De penningmeester van de Vrienden, Emile Blomjous, liet weten dat de vereniging bij de herinrichting van het Vughts Museum in DePetrus een substantiële bijdrage leveren. ‘Door de vertraging van het Petrusproject moesten wij noodgedwongen passief blijven’, aldus Blomjous. ‘Maar nu kunnen we weer in actie komen’.