Het museumdepot is klaar voor gebruik

Depot wordt ingericht

Containers kunnen eindelijk worden leeggemaakt

In de afgelopen weken is hard gewerkt om het depot van het Vughts Museum bij DePetrus klaar te maken voor de opslag van de collectie. De vloer werd voorzien van een coating om stof tegen te gaan en vervolgens werden in het depot stellingen gebouwd. Will Vugts, Urijan Poerink, Jan Brekelmans, Karel Heijmans en Henk van der Steen verdienen complimenten voor dit werk! Vervolgens bracht de firma Gevers een airco-installatie aan, zodat de temperatuur gaat voldoen aan de museale eisen. De firma Strang bracht de containers naar de kerk met daarin de collectie van het museum. Die containers stonden meer dan 2,5 jaar in de opslag vanwege de vertraging die het Petrusproject opliep. Inmiddels zijn de containers leeggeruimd en is de collectie ondergebracht in het depot.