Isabella Market

Belangstellenden luisteren aandachtig in Poortgebouw

Op zondag 3 juli vond de Isabella Market plaats op de Isabellakazerne. In een bonte mengeling van marktkramen werden veel streekprodukten te koop aangeboden. Ruim 1200 bezoekers brachten – mede vanwege het mooie weer – een bezoek aan de markt. De Stichting Fort Isabellakazerne had de openstelling van het Poortgebouw en de Collectie Wielrijders verplaatst van de zaterdag naar de zondag en dat hebben wij geweten! Heel veel bezoekers toonden veel belangstelling voor de expositie die in samenwerking met Fons Hof van De Groene Vesting was ingericht over het belegeringsjaar 1629. Ook de Collectie Wielrijders mocht zich verheugen in veel belangstellenden die bereid waren de entreeprijs te betalen. De ORVA, een radio-omroep die programma’s maakt voor zieken en senioren, maakte zelfs een radio-opname met ons bestuurslid Ben Vrieling. Enkele oud-militairen die ooit op de Isabellakazerne hebben gediend zorgden voor interessante informatie en nuttige contacten waar wij later deze zomer nog eens op terug zullen komen. Het is voor de Stichting Fort Isabellakazerne heel erg belangrijk om ook de recente geschiedenis van de Isabella als kazerne en AZC vast te leggen. Alle informatiebronnen daarvoor, levende getuigen zowel als stille getuigen in de vorm van foto’s e.d. zijn hartelijk welkom ! Voor meer informatie en contactgegevens zie http://www.fortisabellakazerne.nl