Jeroen Bosch500 in Vught

Terwijl ’s-Hertogenbosch nog nageniet van een geslaagde Jeroen Bosch-tentoonstelling, zijn er ook in Vught allerlei Jeroen Bosch-activiteiten in het centrum van het dorp. Ze vinden plaats op zaterdag 28 mei. Maar de activiteiten beperken zich niet allemaal tot die ene dag.

Kleurplaten Marktveldpassage

Op zaterdag 28 mei vindt tussen 10.00 en 17.00 uur een gevarieerd programma plaats in het centrum van Vught. Er komt een ‘middeleeuwse’ streekmarkt waar Vughtse bedrijven hun producten met een middeleeuwse oorsprong te koop aanbieden en waar ook oude ambachten te zien zullen zijn. Ook kunstenaars zullen er hun werk tonen. Verder zal ook de horeca zich niet onbetuigd laten.

De Vughtse basisscholen hebben in de afgelopen tijd grote kleurplaten met tekeningen uit het werk van Jeroen Bosch door leerlingen laten inkleuren. Deze kleurplaten hangen intussen in de Marktveld-passage. Een jury zal het werk beoordelen. De uitslag wordt op 28 mei bekendgemaakt. In de passage komt ook nog een expositie van tekeningen en houtfiguurtjes die door de jeugd gemaakt zijn in de Elzenburg. Bij deze activiteiten is ook de werkgroep Jeugd van het Vughts Museum betrokken. Er komen ook workshops, in de zorginstellingen Huize Theresia en Huize Elizabeth, verzorgd door de kunstenaars Ingrid van Leeuwen en Saskia van Oversteeg.

Het Kunstenaarsoverleg Vught is al lange tijd bezig zich te laten inspireren door de werken van Jeroen Bosch. Een deel van de aangesloten kunstenaars exposeert dat werk nu in Villa Bleyenburg.