It giet oan!!

De start, iets later dan verwacht!

Op 17 mei tekenden het Vughts Museum en DePetrus BV een contract op grond waarvan het museum het depot bij de Petruskerk in gebruik kan gaan nemen. Daarmee is de eerste stap naar de heropening van het museum gezet. Op 30 mei wordt de vloer van het depot voorzien van een coating. Daarna worden stellingen gebouwd die benut gaan worden voor de opslag van een groot deel van de collectie. Rekken om de schilderijencollectie op te slaan, zijn al aangebracht. Terwijl het kerkgebouw in de komende maanden nog een ingrijpende verbouwing zal ondergaan, kan de collectie van het museum nu op korte termijn uit de opslag bij de firma Strang worden gehaald en worden overgebracht naar  het museumdepot.

Op 17 mei werd nog een contract getekend tussen het museum en de BV. Het Vughts Museum beloofde een bijdrage te leveren van 90.000 euro voor de inrichting van de Petrus. Deze bijdrage wordt overgemaakt als het museum samen met ABZ, de bibliotheek en de Wereldwinkel de huurcontracten hebben getekend en resterende knelpunten (zoals het klimaat in het museumdepot) zijn aangepakt.