Collectie Regiment Wielrijders Fort Isabella

Op 4 mei vond bij het monument voor de tijdens WOII gesneuvelde Wielrijders de zogenaamde stille kranslegging plaats. Hiermee herdenkt de gemeente Vught de soldaten die gevallen zijn. Op de eerste woensdag van september zal wederom een ceremoniële herdenking zijn, de militaire Erewacht, uitgevoerd door de re-enactment groep van de Militaire Wielrijders.

Op 6 mei j.l. opende de Collectie wielrijders weer voor het eerst haar deur voor de start van dit seizoen. De aanwezige vrijwilligers Theodoor van den Heuvel en Albert van Ee, versterkt met het bestuurslid Martijn Kivit, konden meteen de eerste bezoekers verwelkomen: de heer en mevrouw van der Heijden uit Oss wiens vader heeft gediend bij het Regiment Wielrijders en die de gevechtshandelingen in de meidagen van 1940 van nabij heeft meegemaakt. De heer van der Heijden bracht ook enkele aardige memorabilia van zijn vader mee. Tevens kregen wij bezoek van de heer Schriemer die vanwege zijn leeftijd helaas de klim naar de zolder niet kon maken, maar ons verblijdde met een collectie van zijn fotoreportage die hij heeft gemaakt bij de sluitingsceremonie van de Isabellakazerne in 1993.

De collectie zal op elke eerste zaterdag van de maand geopend zijn; bij voldoen-   de belangstelling bieden wij tevens de mogelijkheid  van een rondleiding over het terrein. Voor belangstellenden die dit kenbaar maken via het contactformulier op de website (www.fortisabellakazerne.nl) bieden wij tevens de mogelijkheid om met een groep ook op andere zaterdagen een bezoek te brengen aan de collectie dan wel een rondleiding te ontvangen. Tijdige verzoeken daartoe kunnen wij dan in overleg inwilligen. U vindt de Collectie Wielrijders op Fort Isabella aan de Reutsedijk 7 in Vught.