Tentoonstelling Gripshuis groot succes

Schilderij Arnoud Paashuis

In januari 2016 organiseerde het Vughts Museum een tentoonstelling in het Gripshuis op het Marktveld. In twee zalen werden schenkingen getoond die het museum in de afgelopen maanden had ontvangen. Werken van Ernest en Pieter Grips, P.M.Slager, F.C. Cordes en Aart van Woensel waren te zien. Hoofdbestanddeel van de expositie was werk van Arnoud Paashuis, geschonken door zijn schoonfamilie. De tentoonstelling trok veel publiek. Bijzonder was dat kunstenaar Aart van Woensel regelmatig aanwezig was. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het museum schonk de bewoonster van het Gripshuis, Johanna van Dijk, een portret van Charles Grips, geschilderd door zijn zoon Ernest, aan het museum. Het portret blijft voorlopig in het Gripshuis, maar verhuist na haar heengaan naar het museum. Dan gaat, zo zei Henk Smeets, het portret van de aartsvader van de Vughtse Gripsen van het ene Gripshuis naar het andere (de Petrus).