Wielrijder in winterslaap maar toch actief

Ook al is de collectie Wielrijders Fort Isabella momenteel in ‘winterslaap’ o.m. vanwege de ijzige temperaturen op de niet verwarmde zolder, dan nog kunnen wij melden dat wij regelmatig berichten ontvangen van geïnteresseerde bezoekers op onze facebookpagina’s en op de website (http://www.fortisabellakazerne.nl/). Daaronder bevinden zich o.a. verzoeken van mensen die schenkingen willen doen aan de collectie. Recent ontvingen wij het aanbod van een zoon van een oud-Sergeant-Wielrijder die glazen wilde schenken aan de collectie.

De glazen zijn inmiddels overgedragen en hebben een plaats gevonden in onze collectie.

Regiment Wielrijders

Ook interessant is het bericht van een dochter van Koos van Kessel, die muzikant lid was van de Fanfare Wielrijders, dat haar vader binnenkort zijn 100ste verjaardag viert. Nu wil het toeval dat momenteel een filmmaker/historicus onderzoek doet naar de beroemde dirigent Borstlap van de Fanfare Wielrijders en die dus een goede bekende is van Koos. Daarom heeft het bestuur van de Stichting Fort Isabella besloten om niet alleen de verjaardagsviering bij te wonen met een re-enactment demonstratie van de groep Militaire Wielrijders op 29 december a.s., maar in januari bovendien een interview te laten plaatsvinden met deze oud-wielrijder en dit op film vast te leggen. Alles uiteraard bij welzijn van deze dappere veteraan ! Rest nog te vermelden dat Koos van Kessel een boekje heeft geschreven over zijn tijd bij het Regiment Wielrijders tot en met de oorlogsdagen mei 1940. Hij heeft een exemplaar daarvan aan de bibliotheek van de Stichting geschonken.