Nieuwe tentoonstelling in het Gripshuis

Sinds september 2013 heeft het Vughts Museum geen eigen gebouw meer. Met het doel over te stappen naar de Petrus werd de oude maalderij aan de Taalstraat verkocht en de collectie opgeslagen bij de firma Strang. Toen het Petrusproject vertraging opliep, werd het daardoor moeilijk voor het museum om zijn werk te blijven doen en zichtbaar te blijven. Daarom is in het afgelopen jaar geprobeerd om op diverse locaties in Vught tentoonstellingsactiviteiten te organiseren. Het meest in het oog springend was de tentoonstelling van Jacques Frenken in villa Bleyenburg (januari/februari 2015). Tijdens de manifestatie ‘Vught Overbrught’ (6 juni 2015) werd een tentoonstelling gehouden in het oude postkantoor. In het kader van het Open Monumentenweekend werd in september 2015 geëxposeerd in het Raadhuis en in de Openbare Bibliotheek.

Zelfportret Arnoud Paashuis

Die lijn wordt begin 2016 voortgezet met een expositie in het Gripshuis aan het Marktveld. Daar wordt onder de titel ‘Vughtse meesters’ een tentoonstelling gehouden van werken die het Vughts Museum in het afgelopen jaar door schenking of bruikleen binnen kreeg: werken van P.M. Slager (een portret van zijn dochter Jeanette), C.F. Cordes (een portret van zijn dochter Slager-Cordes), Ernest Grips (een portret van zijn vader Charles), Arnoud Paashuis (diverse genres waaronder een zelfportret) en Aart van Woensel (met een selectie uit een schenking van maar liefst 160 etsen). De tentoonstelling duurt van 7 tot en met 31 januari en is geopend van donderdag tot en met zondag (van 14.00 tot 17.00 uur). Toegangsprijs: 2 euro.