De kogel is door de kerk!

Het Vughts Museum wenst al zijn volgers prettige feestdagen en een goed 2016! Laat dit nieuwe jaar ons eindelijk in de Petrus brengen.

Op 17 december belegden de gemeente Vught, DePetrus BV, Anders Bezig Zijn (ABZ) en het Vughts Museum op het Raadhuis een persconferentie om te laten weten dat de inrichting van de Petruskerk ter hand wordt genomen. Dankzij de inspanning van alle betrokken partijen is in de afgelopen week een begroting vastgesteld voor de inrichting van het kerkgebouw die haalbaar is en waarvoor voldoende dekking is. Ook voor de exploitatie van de Petrus is voldoende dekking gevonden. Jammer is dat bibliotheek De Meierij die haalbare begrotingen onvoldoende vond om al met verhuizing naar de Petrus in te stemmen. Daardoor dreigde opnieuw een impasse te ontstaan zoals anderhalf jaar geleden, toen de bibliotheek zich op het laatste moment terugtrok uit het Petrusproject.

Die impasse is er nu niet omdat het College van B&W heeft besloten om zonder de bibliotheek door te gaan met het project. Dat betekent dat in de komende maanden begonnen wordt met bouwkundige voorzieningen in de kerk op basis van het plan van eisen van ABZ en het museum. Ook de Wereldwinkel krijgt in de kerk een plaats. Het College wil in de kerk ook een toekomstgerichte bibliotheek huisvesten. Daar zullen bibliotheken – waaronder de Meierij – op in kunnen tekenen.

Dit betekent voor het museum dat de tijd van wachten tot een einde komt. Binnenkort wordt begonnen met het afronden van het depot voor het museum. Dan kan een begin gemaakt worden met het overhuizen van de collectie van de opslag bij Strang naar het nieuwe depot. Dan kan ook begonnen worden met de afstemming met ABZ en de Wereldwinkel over de invulling van het kerkgebouw. Voor het museumbestuur is dit een grote opluchting. We kunnen eindelijk weer aan de slag!

Persbijeenkomst de Petrus op punt van beginnen