Schoonfamilie schenkt werken van Paashuis

Het Vughts Museum beschikt over een rijke collectie schilderijen van Vughtse kunstenaars, gedeeltelijk in eigendom, maar óók voor een deel in langdurige bruikleen, met name van de gemeente Vught. Eén van die kunstenaars is Arnoud Paashuis, die veel portretten heeft geschilderd. Maar ook ander werk bevindt zich in de museumcollectie. Deze maand kreeg het museum van mevr. C.A.J. Zoete-Van der Poll vier schilderijen van Paashuis. De echtgenote van Paashuis was een Zoete. De schenking komt dus van de schoonfamilie. De werken die geschonken zijn, zijn een genrestuk met drie vrouwen, een meisje en een baby (olieverf op linnen), een stilleven (olieverf op linnen), en zelfportret (olieverf op hardboard) en een kopergravure: Maria met Jezus. Tenslotte bevat de schenking ook een doos met knipsels, een met de hand geschreven kunstgeschiedenis en fotoalbums. Arnoud Paashuis was ook tekendocent en werd verder bekend vanwege zijn verzet tegen de sloop van woningen (onder ander die van hem) op het Maurickplein, die moesten verdwijnen vanwege de aanleg van de Rijksweg naar Boxtel.

Arnoud Paashuis: Drie vrouwen, een meisje en baby