Erewacht bij het Wielrijdersmonument

Op 2 september werd door leden van de vereniging ‘Nederland Paraat’ in het uniform van het voormalige Regiment Wielrijders een erewacht betrokken bij het monument voor de in 1940 gesneuvelde wielrijders op de Isabella Kazerne.

Deze groep hield deze herdenkingsplechtigheid al jaren in de Harskamp waar in het Infanteriemuseum aandacht werd besteed aan dit bijzondere regiment. Toen dit museum eerder dit jaar werd gesloten en de collectie overgebracht werd naar Vught, vroeg de groep de herdenking vanaf nu op de Isabella Kazerne te mogen houden. Aldus werd besloten.

Erewacht Regiment Wielrijders

Na een kranslegging bij het monument werd daar een erewacht opgesteld die elk half uur werd afgelost met het daarbij behorende ceremonieel. Een waardig eerbetoon voor deze gesneuvelde militairen, waaronder twee Vughtenaren: soldaat C. van den Tillaart (Fortstraat) en luitenant P.H. Sluiter (Taalstraat).