Bijzondere wandeling Isabellakazerne

Voor wandelaars en zij die geïnteresseerd zijn in lokale geschiedenis en de verhalen daarachter is vanaf 14 juli Knooppunt Vught beschikbaar. Knooppunt Vught is een platform in de vorm van een App die gedownload kan worden naar smartphone en tablet. Momenteel is als eerste op deze App een wandeling over de Isabellakazerne beschikbaar. In de komende maanden zullen het aantal wandelingen worden uitgebreid. De wandeling op de Isabella neemt de bezoeker mee langs een aantal gebouwen op het kazerneterrein waarvan de geschiedenis wordt verteld. Daarbij wordt met name ingegaan op de geschiedenis van het Regiment Wielrijders. De App maakt gebruik van augmented reality, een techniek waarbij oude foto’s, video’s en audio worden geprojecteerd in het landschap. Het bezoeken van de kazerne en de wandeling worden zo een bijzondere ervaring !

De App is reeds beschikbaar voor Android. Voor Apple vanaf 1 augustus 2015. De route heeft een lengte van 1 km en kan worden geopend na betaling van een bijdrage van €2,99.