Vught Overbrught

Op zaterdag 6 juni 2015 organiseren de vier Vughtse serviceclubs een grote manifestatie onder de naam ‘Vught Overbrught’. De opbrengst is voor een aantal goede doelen. In het postkantoor geven de Vughtse erfgoedinstellingen een presentatie. Aan dit onderdeel werkt het Vughts Museum mee, evenals de beide gilden, het Nationaal Monument Kamp Vught, Stichting Fort Isabella Kazerne, Stichting Dommelbaorzedurp en Ans van den Bosch met haar poffers. Er zullen allerlei historische objecten worden tentoongesteld, bijvoorbeeld over het Korps Wielrijders van vóór de Tweede Wereldoorlog. De gilden zullen enkele van hun schatten tonen. Er zullen films en powerpointpresentaties vertoond worden over Kamp Vught, de belegering van ‘s-Hertogenbosch in 1629 en over Vught in ansichten. En in een fotostudio kan men gefotografeerd worden met een poffer op. Het Vughts Museum heeft gekozen voor het thema ‘Vught Ondergronds’, over archeologische vondsten uit Vught. Een actueel thema nu heel wat straten open liggen en allerlei archeologisch materiaal tevoorschijn komt. Het museum heeft vijf vitrines beschikbaar gesteld, zodat ook andere instellingen hun objecten veilig kunnen tentoonstellen.