Expositie Frenken goed ontvangen

De tentoonstelling met werken van Jacques Frenken is goed ontvangen in de media. Avulo radio besteedde maar liefst in drie uitzendingen aandacht aan de expositie. Het Klaverblad zette één van de topstukken (‘Franciscus tussen de vogels’) op de voorpagina van de Kersteditie. In dit Vughtse weekblad schreef Maarten Kroese: ‘Het getuigt van inzicht en respect dat het Vughts Museum heeft gekozen om het werk van Frenken uit zijn Vughtse periode te exposeren’. Waardering heeft Kroese ook voor de vrijwilligers van het museum die Villa Bleyenburg in recordtijd hebben opgeknapt. Het Brabants Dagblad kwam óók met twee uitgebreide artikelen. Kunstredacteur Mark van der Voort had grote waardering voor de tentoonstelling: ‘Jacques Frenken schot in de roos’ schreef hij. ‘Vughts Museum scoort met fraai overzicht van eigenzinnig kunstenaar’. De expositie noemt hij ‘een voortreffelijke dwarsdoorsnede van Frenkens cruciale Vughtse periode’, ‘werk dat de tand des tijds wonderwel heeft doorstaan’.