Hans Dona trekt de Petruskar

Hans Dona, oud-wethouder van ‘s-Hertogenbosch, gaat op voorstel van het Vughtse gemeentebestuur de invulling van de Petruskerk begeleiden. Dona heeft een ruime bestuurlijke ervaring, als gemeentebestuurder maar óók in het bedrijfsleven en de sociaal-culturele sector. Het Vughts Museum heeft er alle vertrouwen in dat hij er in zal slagen om het Petrusproject weer op gang te krijgen. Zoals bekend stagneerde het project toen Bibliotheek De Meierij liet weten niet te kunnen verhuizen, omdat die verhuizing te hoge kosten met zich mee zou brengen. Een verkenning van Rodney Weterings en Petra van Dijk had tot resultaat dat partijen zich bereid verklaarden het toch weer met elkaar te proberen. Van Dona wordt nu verwacht dat hij tot een formule komt die voor alle betrokken partijen werkbaar is.