Het begin van de Eerste Wereldoorlog. Lezing door Cees Slegers

Op woensdagavond 19 november vindt in de bibliotheek aan de Dorpsstraat in Vught de laatste van de 4 lezingen plaats die het Vughts Museum samen met Bibliotheek de Meierij en de redactie van de Vughts Historische Reeks in 2014 organiseren. Deze laatste lezing gaat over het jaar 1914 en wordt gegeven door Cees Slegers.

Het jaar 1914

Cees Slegers (1944) neemt u mee naar het jaar 1914, toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Hoe was de sfeer in Europa aan de vooravond van deze rampzalige oorlog? Wat gebeurde er in zomer en in het najaar? Nederland was neutraal, maar het eveneens neutrale België werd onder de voet gelopen. Slegers laat zien hoe deze oorlog, die zo dichtbij was, ook van invloed was op onze regio. De bevolking kreeg te maken met mobilisatie en inkwartiering, met Belgische vluchtelingen, smokkel en de ‘dodendraad’. Welke invloed had de oorlog op het dagelijks leven in Vught en Cromvoirt?

Aanvang 20.00 u. Entree €10,–.