Geschiedenis

Het Vughts Museum werd omstreeks 1975 opgericht als ‘Verzamelkamer Vught’. Na de beginjaren ging het ‘Oudheidkamer Vught’ heten en later was ‘Vughts Historisch Museum’ een feit.

geschiedenis

Het Vughts Museum is een knus museum dat u veel vertelt over de historie van Vught. De collectie bestaat uit een uitgebreide collectie schilderijen van onder andere Grips, Slager, Luns, Frenken, prenten, devotionalia, foto’s en een breed scala aan ambachten. Daarnaast worden er ook regelmatig wisselexposities van Vughtse kunstenaars georganiseerd. Opvallend is ook de aanwezigheid van de talrijke school- en klassefoto’s van Vughtse scholen vanaf ongeveer de jaren dertig, die altijd gretig worden bekeken door Vughtenaren die zelf, of hun kinderen, op de diverse scholen hebben gezeten.

Kunstcollectie

Het museum is de laatste jaren echter meer dan ‘slechts’ een historisch museum. Zo bezit het Vughts Museum een zeer uitgebreide kunstcollectie, met meer dan 250 kunstwerken. Echter, ook de kunstwerken kennen een Vughtse inslag omdat veel werken Vught als thema hebben of van de hand zijn van Vughtse kunstenaars.

Verhuizing

Door de verhuizing op termijn naar de Petrus en het feit dat het oude pand reeds verkocht is, is het museum op dit moment helaas gesloten.